Kveithaillet 2018 - Takk for turen!

Sist helg ble Kveithaillet arrangert for 7. gang. Fra torsdag kveld til søndag formiddag var det kveitefiske med stang for ihuga kveitefiskere ut fra Offersøy Feriesenter i Lødingen Vestbygd. Det ble et arrangement preget av vær, landligge, men også en god del kveiter.

Ivrige kveitefiskere

Da startskuddet gikk klokka 20 torsdag kveld, var det 31 ivrige kveitefiskere som kastet tampene og la ut på sjøen i øyriket rundt Offersøy. Deltagerne kom fra Tromsø i nord, til Smøla i sør og alle med lidenskap for kveitefiske med stang.

Bare etter en snau time kom den første fangstrapporten på fanget kveite, og flere ble det utover i konkurransen.

I følge Fiskeridirektoratet er minstemålet på kveite 80 cm. I reglene fra arrangøren var det satt et minstemål på 100 centimeter. Dette tilsvarer en vekt på rundt 12 kilo. Kveite under skulle settes ut igjen.

Mye vær

Været torsdag kveld ble gradvis bedre, og utpå kvelden stilnet det helt av og ble blikkstille. Tidlig fredag morgen økte vinden på igjen og flere søkte til land. Første del av lørdag var det pålagt landligge for hele flåten, grunnet for mye bølger og vind. De største båtene gikk ut da vinden løyet noe på ettermiddagen.

Sortlansmann ble vinner av Kveithaillet 2018

Til tross for værmessige utfordringer, ble det tatt en del kveiter. Natt til søndag kom Christer Seijboldt på land med ei kveite på hele 41,1 kilo. Med denne ruggen ble han vinner av årets Kveithail.

Andreplassen gikk til Gunnar Flygel fra Ankenes med en kveite på 19,5 kilo. Tredjeplassen ble besatt av langveisfarende Tor Erling Hopmark fra Smøla på Nordmøre