Example of Table Blog layout (FAQ section)

På torsdag eftermiddag ankom Geir fra Fauske og forventningene innfor helgens fiske ilag på storhavet  var mildt sagt store.Torsdagen gikk åt att dobbeltsjekke alt av utstyr men både Geir og jeg har gjort hjemmeleksa vår så det gikk fort.
Fredag morgen kjem og vi pakker i bilen og efter en stund med pakking så ser det ut som Bagwan ZIng ska flytta tilbake til India, det er nesten vi skulle hatt en henger for alt utstyr som vi nødvendigvis bare må ha med.

 

Efter en kort tur til båthavna og noen turer med pakking frem og tilbake så er vi klare og det ser  ut som min nyinnkjøpte  Buster xxl har gott om plass tross to emigrerende Indier.

Vi legger kursen mot noen gode plasser der jeg mistet ett par fisker tidigere i uka og efter en kort båttur så er vi fremme, stemmingen er elektrisk da dem første jiggene forlater båten i sin svømmetur ned i kjelleren,vi drifter med en god knop og vi fisker av grunna med tette drift og efter en stund ser kartplottern min ut som en sol fjær ,mitt i en drift så er det en fisk som fatter interesse for Geir sin jigg men vil ikke vare med noen lenger tid og det er vel det nærmeste vi kjem kveite på den første første grunna.

Vi legger kursen ut mot en annen god plass men det skjer lite og ingenting, telefonen ringer og det er Henrik som bestiller en mat kveite på 10-15kg til kveldens middag sammen med deltagerne av kveitehallet.....jeg tenker att det var bare det som manglet, selge skinnet innen bjørnen er skutt ,tankerne mine begynner att gå mot svartkunst og lignende magi for dette kan jo bare ikke gå.

Geir fyrer på en kasterull med pølser  og dem går ned på høgkant innen vi legger oss tilrette for en ny økt, vi jigger frem og tilbake med kveita er som bortblåst og slukøret legger vi kursen mot samlingsplassen der vi ska møte opp dem andre galningene.

Geir sier han har noen gode wobblere han hadde lust att teste og jeg svarer att jeg vet en plass der jeg fått mange kveiter på rigg. vi kjem frem og legger oss på kurs og wobblerne forlater båten, farten ser ut att bli problem da strømmen setter innover og vi far ivei med over 3knop ,jeg slenger ut ett drivanker og farten bremses til bedagelige 2 knop og wobblerne ser ut att gå som bare juling, perfekt tenker jeg og styrer opp på plassen min, plutselig så rykker det til i Geir sin stang men det vil ikke sitte hva det nu var som nappede og språkbruket blir vel litt tvilsomt men ferden går innover på grunnere vann og da hugget kjem på stanga min så flirer vi gott for det var litt av ett påslag,jeg spenner opp stanga og kjenner att det er en kveite men jeg blir litt usikker på størrelsen da ho kjem svømmende mot båten og min nyinnkjøpte Savage Gear jig stikk 20/40lbs flekser i fin bue,jeg snur meg mot Geir og sier att nå har vi nok mat kveita vår,fisken har efterhvert blitt tyngre og jeg begynner att øke på vekten til ca 30kg ,det blir tyngre og tankerne på noen matfisk er nå borte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

Savage Gear jigg stikk 20/40 lbs                                                                                                          Den evige frelseren - Gummiklubba

 

 

Jeg presser og nå er det ikke tvil om att det er en fin fisk ,fisken kjem motvillig opp mot båten og da vi ser den så ser vi på hverandre og flirer,dette var litt av en matfisk,vi bedømmer fisken til ca50kg og efter noen tunge utras er den klar for spydet og da rutinene sitter så går det fort att få den avlivet og surret langs rekka og hengende på utsiden av båten.

Vi setter kursen opp mot møteplassen vår og da fjære er full av folk så er det fort gjort å få fisken opp på land.jeg ser att fisken er betydelig større en det vi trott og da målbandet viser 175cm så skjønner jeg fort att dette kan vare pb, kveita kjem på vekta og viser 70kg. Det er noen i gjenget  som aldri fisket kveite før og  jeg hør att noen visker til den som står nermast att dem tvivler att utstyret deres holder, jeg koser meg.

 

/Christer

Fiskemaskinen - Buster XXL                                                                                               175cm - 70kg