Example of Table Blog layout (FAQ section)

 

Ny dag Nye muligheter

Det var lenge siden det var meldt brukbart vær her hjemme og jeg var ikke sen å si ifra til kona att det blir fiske imorgen.

Klokka sto på 0500 men det var unødig att stille den da jeg våkna innen klokka ringte,jeg hadde gjort klar alt kvelden før så det var fort gjort att komme meg ut av båthavna.

 

Jeg kjenner nesten på en gang når jeg kjem rundt første holmen att det er tung sjø utpå og når jeg kjørt en stund så må jeg slakke opp litt på Yamaha en og jeg legger meg i bedagelige  20 knop men det blir fort slagete og ferden utover blir ikke det jeg hadde tenkt meg.

Jeg prøver og jigge på noen plasser lengre inn men det kjennes ikke helt som det burde. Så jeg fyrer opp Bustern igjen og stimer sakte utover ,når jeg kommet meg ett bra stykke utover så blir det bedre med sjøgangen så jeg gir Yamaha en litt mere bensin og da går det fort unna og før jeg vet ordet av så er jeg fremme på den første plassen.

Jeg rigger Black Hole stanga for jigg fiske og den første jiggen åker over rekka,jeg prøver alle plassene mine men ikke så mye som ett lita hugg,timene går og jeg nyter finværet og det har blitt mitt på dagen når jeg får ett løfte hugg på 45meter, jeg gjør tilslag og det svarer tungt i dypet innen det slepper og stanga retter seg ut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg sveiver opp og skifter jigg men det virker som kveita ikke er helt på hugget og efter ett drift til i samme spor så setter jeg meg og studerer plotteren og ser ett grunn område ikke så langt unna så jeg legger meg på kjøring og efter en lita halvtime så er jeg på den nye plassen.

Jeg rigger Savage Gear jigg stikk 20/40 lbs og som er litt mykere og passer bedre å  spenne opp i dyp riggen.

Jeg ser att dypet viser 15 - 16 meter så jeg gjør klar den ene riggen og en

Rapala magnum 22cm får æren att begynne, jeg slepper ned loddet til 12 meter og setter farten til 2,7 - 3,0 knop og jeg rekker akkurat att sette meg ned da det første hugget kjem og jeg gir en lita knuff med gasen når klipa løser ut og det ser ut som fisken er kroket, stanga flekser fint og snøret raser ut når jag tar  stanga ur holderen, lite skuffa kjenner jeg att det ikke er noen stor fisk og efter noen minutter ser jeg den første kveita komme sigande og det er en fisk på ca 10-12 kg, jeg beslutter fort att den ska få svømme videre til tross att kona efterlyste en pen matfisk,

Wobbleren  åker ned igjen og jeg sitter og koser meg når klypa løser ut på nytt og snella begynner att jamre seg,jeg tar stanga og en fisk av det sprekere slaget har tatt Rapalan , fisken kjem motvillig opp mot båten men innen jag får se den så snur den og raser utover, jeg strammer bremsen et hakk til og det stopper fisken og tanken på en voksen kveite forsvinner fort, fisken kjem sigende nært bunn og kjem opp efter litt overtaling fra

jigg stikken, jeg ser att det er en pen fisk på 15-17kg og fristelsen er stor når jeg tenker på kona og matfisken men kroken sitter bra for en realese i vannet og jeg tar tanga og losser kroken uten att ta fisken opp i båten og kveita siger sakte ned mot bunn mens jeg løfter på kepsen og takker for kampen.

Opprømt over att fisken virker vare i slaget så åker wobbleren ned igjen og jeg dorger rundt på den lille flekken og timene går og jeg begynner att angre på den siste kveita fikk friheten åter når snella en en gang jamrer seg men jeg ser på stanga att dette er en fisk av det mindre slaget og efter en snabb affære så får en lita kveite på ca 5 kg åter friheten.

Klokka har blitt eftermiddag og tanken på hjemferden begynner att nærme seg og motvillig så kjører jeg opp loddet og begynner ferden hjemover,når jeg kjørt en stund så husker jeg att Henrik snakket om en god plass fra gamledager og beslutter meg for att teste  denne plassen eftersom den ligger på veien hjem.

Jeg legger meg tilrette og jiggen som jeg satte på ute på storhavet sitter fortsatt på og jeg beslutter meg for att gi den en sjanse, ekkoloddet viser 22 meter og sandbunn.

Jiggen når bunn og jeg begynner att sveive /jigge og når jiggen slepper bunn så kjenner jeg ett støt i jiggen, jeg tar ett par raske sveiv tak og stopper, men det er ingenting der, jeg beslutter meg for att sleppe til bunn igjen og på tur nedover så blir snøret slakt og jeg sveiver inn slak snøret og setter tilslag og direkte så bokker stanga dypt og JM snella begynner å jamre seg ,det kjennes ut som en fin fisk når jeg får stoppet det første ut raset, jeg pumper og sveiver og fisken nærmer seg båten da den på nytt legger av gårde på ett langt utras ,jeg har ennu ikke sett fisken og begynner og lure på størrelsen på den spreke kveita,jeg har kommet meg ovenpå fisken og nå må den gi bunn ifra seg for presset og før første gang ser jeg kveita i dypet og skuffelsen er stor når jeg ser att den ikke er så stor som jeg trudde.

Jeg setter kroken og beslutter meg for att ta den med hjem, jeg kakker kveita i hodet med gummiklubba og bløgger den på utsiden båten.

Jeg konstaterer att det er ikke ofte som jeg fått kveite på nedslipp.

Fornøyd med dagen tenker jeg att jeg gjør ett drift til meden kveita blør ut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg legger meg på nytt i posisjon og suksess jiggen fra første driftet sitter fortsatt på når den forlater overflaten, jiggen når bunn og jeg  sveiver ett par omdreininger og begynner att jigge, i taket kjem nesten momentant og det er fast fisk ennå en gang og denne gangen er det en pen fisk rundt 15 -17 kg og efter en bra kamp så får æven denne kveite friheten åter.

Fornøyd med dagen så begynner jeg att pakke sammen og jeg veier kveita ti 26 kg og konstaterer att den kanskje var i største laget for en mat fisk men da er det for sent att gjøre noe med det.

Jeg legger kursen innover og efter en liten time så er jeg nesten i båthavna og jeg ser att Lars ligger og fisker sei og jeg stopper opp for en rask filetering av kveita, jeg slenger noen ord med Lars mens  jeg skjærer opp fisken i pene fileer og  jeg spør Lars om han vil ha kveite middag og han takker og bokker og får seg ett stykke filet med seg hjem.

Jeg starter opp Yamaha en og legger kursen på båthavna og oppsummerer dagen med

5 fangede små kveiter og en bedre fisk som ikke ville vare med opp, jeg er fornøyd med dagen og gleder meg til att min bror er på tur nordover fra Stockholm og ska fiske ilag med meg i uka som kommer.... :D