Example of Table Blog layout (FAQ section)

Torsdag 25/8

Jeg bestemte meg for att ta en tur til på yttersiden og på torsdag formiddagen bar det ivei, jeg hadde bestemt meg for att jigg trolle til att begynne med.


Jeg kom ut på  og begynte med att se meg rundt og efter en lita stund så fant jeg noen fine renner som jeg syntes såg bra ut, jeg ser på ekkoloddet att det er mye fisk på bunn rundt 28 - 30 meter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg gjorde klar stanga og en Royber jigg fikk æren att begynne dagens fiske, jeg firede ut jiggen og la ut kursen meden stanga  stod i stangholderen på Cannon riggen efter en lita halv time kom første hugget og stanga stod i fin bue meden jeg kopplede ifra og tok tak i stanga jeg kjenner fin tyngde og begynner att pumpe fisker opp over og når jeg lener over rekka så ser jeg en fin fisk rundt 30kg komme sigende under båten, når kveita kjem ett par meter under båten ser jeg att kroken sitter meget dårlig og når kveita kaster med hodet sekunden senere så går det som det går, jiggen kom som ett prosjektil og kveita fikk friheten tilbake for egen maskin.

Jeg legger meg tilrette og gjør ut igjen, jeg merker fort att strømmen setter innover og jeg har fullt sjå med att holde kursen,jeg tar en kopp kaffe og nyter livet når snella begynner att hyle på nytt,jeg kobler ifra og innen jag ska stanga så er kveita borte, jeg er rask att koble til igjen og fortsetter med kaffe drikkinga.

timene går og jeg lurer på om det er gjort for dagen når klokken nærmer seg fyre, jeg ser ett parti der ser ut att vare sand bunn og plassen ser farlig bra ut, første hugget kjem overraskende og stanga bokker dypt mot overflaten meden JM snella begynner att levere snøre ifra seg,

Jeg får fort kontakt med fisken og efter en liten stund kjem en fin kveite opp mot båten ,jeg ser att kroken sitter gott og bestemmer meg for att ta kveiten med hjem til mat, jeg anslår vekta til 15 kg og legger meg tilrette ennå en gang og slepper ut Royber`n .

jeg rekker aldri att sette meg ned for neste hugg kjem, og jeg kjenner att denne er betydelig mindre og efter lite frem og tilbake får kveita friheten tilbake, jeg funderer litt på att dem kanskje låg i lag for det er nesten på eksakt samme plassen begge kveitene har bitt på.

Jeg fortetter frem over og efter ca 50 meter er det dags igjen, merkelig ...tenker jeg når jeg sveiver kveita oppover att det ikke har vart noe foran jeg kom frem til denne plassen, kveita kjem opp over og det er tydelig att kveita er i støtet for jiggen sitter dypt nede i halsen på kveita, fisken er aningen større en den som jeg allerede har ombord og jeg anslår vekta til 16-17 kg.

Jeg går en runde med meg sjøl om jeg ska fiske mer og efter lite frem og tilbake faller jeg for fristelsen att fortsette, neste hugg kjem presis  når jeg holder på att gå rundt med båten på den lilla flekken, kveita er i samme størrelse som dem andre jeg fått og efter lite lirkende så klarer jeg att få loss fisken og jeg løfter på huva og takker for en god kamp når den svømmer nedover.

Jeg funderer på om det bare er småfisk på denne flekken mens jeg slepper ut jiggen igjen, jeg kobler til igjen og troller meg nord i kanten på flekken, jeg sitter i stolen og koser meg i det flotte eftermiddags været, jeg slenger båten rundt og har akkurat stilla kursen sørover når jeg hør JM snella min tikke sakte ,jeg vender meg om og ser att noe har tatt jiggen og det ser ut att vare en bra fisk, jeg kobler ifra og reiser meg opp, plutselig vakner kveita til liv og innen jeg rekker frem til stanga så hører jeg ett smell og ser stanga fare all verdens vei akterover, det er nesten ikke til og tru det som skjedd, stangholderen på Canon riggen er slitet rett av  og Jiggstikken med JM snella er borte og det er veldig stille, det eneste jeg hører er en måse som jeg mener skratter åt meg.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg kommer fort til sansene og setter merke på plotteren og rigger en ny stang med ett svært Royber hode uten kropp,jeg begynner att systematisk dregge efter den mistede stanga, efter ett kvarter biter en hyse på og jeg banner som en hel kar,

Jeg gjør ut igjen men kjenner ikke noe som helst efter ennå ett kvarter så har jeg nesten gjett opp hela greien når det biter på en lita brosme, jeg sveiver opp brosma og akkurat når jeg bøyer meg ned og ska ta den opp ser jeg en kveite komme under båten og attakkerer brosma, Kveita her bestemt seg for att denne brosma skall spises til kveldsmat og angriper gang på gang men huggene kjem bakfra og mitt på fisken uten att fastne på kroken, kveita sin interesse spakner og jeg blir lei av hele greia og løfter inn brosma og kveita svømmer sakte mot bunn.

Jeg anslår vekta til ca 20kg og gjør klar en jigg, jeg har ved dette laget gitt opp både stang og snelle, og jeg setter kursen opp mot plassen  der jeg såg kveita, jeg kommer 20 meter innen det er fast fisk ennå en gang og denne gangen er jeg våken og når fisken går på gjør jeg ett skikkelig tilslag, kveita gjør noen bra rusninger men spakner fort av det jamne presset og opp kommer en flott kveite rundt 25kg, kveita er kroket i øyet og jeg ser meg nødt til att avlive æven denne kveita, jeg setter kroken og det hele er over på ett øyeblikk .....

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har fått nok av fiske for idag og jeg blir trist av att vete att en kveita drog av gårde med favoritt utstyret mitt. jeg misstenker att fisken skaver av snøret ganske fort og kan bare håpes på att jiggen ikke sitter før hardt i kveitekjeften så kveita klarer att kvitte seg med den.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jeg oppsummerer dagen med att fisket har vart over forventningene til tross for en treg start av dagen og noe som jeg lurer på på  turen iland er kvaliteten på Cannon Mag 20 riggen min.

Er som den ska eller var dette ett mandags eksemplar ? bremsen på snella min var ikke så hardt stilla så att kveita skulle klare av att slite av stang holderen på riggen, men det får jeg vel aldri reda på, uansett så var det veldig trist både for meg og kveita og det legger en demper på hele fisket idag til tross att det har vart bra.

Jeg har lite eller ingen tru på att noen skulle få fatt i utstyret mitt men om så skulle skje så får dem gjerne slå på tråden og fortelle hvor dem fann det.

mitt tlf 95026855

Jeg må vel nevne att jeg var litt usikker på om jeg skulle skrive om denne turen men efter lite frem og tilbake så tenkte jeg att noen kan kanskje lære av den...... sikre alltid utstyret ombord for det er mye kraft i en kveite når ho setter den siden til.