Example of Table Blog layout (FAQ section)

Fredag 19/8 

 

Når jeg våkner på morgenen så ser jeg att været er perfekt for en dag på havet (som alltid)  og bestemmer meg for att utforske noen nye områder som jeg har vart sugen på att prøve noen gang det passer.

 Sjøsetningen av Bustern går fint efter jeg skiftet til firehjulstrekker og efter en lita stund er jeg på tur utover till plassen jeg tenkt fisket på og jeg ser en kveite vad som står grunt og tenker att det er ett gott tegn.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Jeg gjør ut den ene riggen med en Rapala 22cm og ekkoloddet viser 13m, jeg setter på bunn sporinga og setter farten til 2,8 knop.

  

Det går 5 min innen første kveita viser interesse og efter en hissig kamp kroker jeg av en lita kveite på 5-6 kg, jeg setter på nytt ut Rapalan og begynner att dorge meg rundt på den nye plassen for att gjøre meg kjent. en mindre fisk går på nesten direkte og efter en liten kamp får den svømme tilbake.

 

Neste hugg kjem efter ca en halvtime og denne gangen er det en sprek 15kg fisk som får syne Bustern lite nærmere og efter en mindre bryte kamp vid rekka så er fisken løs og kan svømme tilbake ned til bunn, jeg setter kursen på nytt og tar en kopp kaffe i solskinnet.

  

Jeg våkner raskt opp der jeg sitter og drømmer meg bort når JM snella begynner att hyle, jeg kobler ifra og misstenker  att en større fisk tatt Wobbleren, jeg tar tak i stanga og øker presset men fisken bare fortsetter,  jeg anslår att fisken har tatt ca 70m snøre og ser ikke ut att sakte ned på farta, jeg begynner att fundere på om jeg ska kjøre efter den hissige fisken men slår det ifra meg da det er ett stort område der det er jevndypt og att bakke efter fisken verker vare risikosport når jeg er alene i båten.

 

Jeg øker presset og Jigg stikken står nesten dobbelvikt, snella fortsetter att levere ifra seg snøre till tross for att bremsen er hardt stilla, kveita roer seg noe ned og jeg får inn noen meter snøre, jeg ser på snella og ser att nesten halve snøret er ute, jeg snur meg om og kobler i bakken og begynner att bakke meg opp mot fisken som virker har lagt seg til ro, jeg tipper att jeg har 50 - 60 meter ute når kveita våkner til liv igjen, denne gangen så er jeg kanskje litt for hard på bremsa og fisken slepper innen jeg får sett den, jeg sveiver slukøret inn Rapalan og når jeg sveivet inn ca 20m så kjenner jeg ett kraftig hugg og jeg setter tilslaget,  jeg er ikke i tvil om hva er i andre enden av snøret da dem første meterne av snøre forsvinner av snella, jeg pumper og sveiver og konstaterer att det ikke er noen stor kveita, men det er første gangen jeg opplevd att en annen kveita tatt wobbleren efter att en annen har sleppt, kveita nærmer seg båten og jeg ser att det er en fin kveita på ca 10kg, kveita får svømme videre og jeg legger på nytt ut kurset på den nye plassen,

 

Kveita virker vare på hugget og efter 15min er det dags igjen og uten større dramatikk lander jeg en grei fisk rundt 12-14 kg , tanken på den litt større fisken får meg att fortsette og efter en kort tur så biter det på igjen men denne gangen er det en mindre fisk på ca 3kg som får friheten tilbake efter ett løfte om att komme tilbake når den blitt stor. jeg fortsetter att dorge rundt på den nye plassen og jeg får noen små kveiter men ingen av størrelse, jeg lover meg sjøl att komme tilbake hit i høst .

 

Klokken har blitt eftermiddag og det er dags att sette kursen hjemover og jeg er i godt humør efter en flott dag på havet, jeg oppsummerer dagen med totalt 8st kveiter i båten og  noen mistede så det er jeg fornøyd med..