Example of Table Blog layout (FAQ section)

Når båten er vinterlagret og fiskeiveren river i en vinterstid, så er man ikke så tungbedt når man får tilbud om att fare på havet, æven om  kvikksølvet kryper under -5 grader. Så derfor svarte jeg ja innen jeg rekte att tenke meg for, når Eirik ringte og inviterte på kveite tur i båten hans. Efter en hurtig pakking så bar det ivei med  stillongs og ullgenser og varme kjeldress huve og votter.

Efter 10-15 min så stoppede vi opp på en plass som Eirik hadde vert og kjent noen fisker i romjula , vi fiskede fort over noen plasser med en fin drift uten noe som helst tegn på aktivitet.

Og efter en flytt til litt dypere vann, så gjorde vi ett nytt ned-slepp og etter bunn kjenning sveiva jeg opp 5 omdreininger og begynte å små jigge, og efter ett par omdreininger til så kjenner jeg ett velkjent skrapende i jiggen og sier til Eirik att nå var han der og glefste efter jiggen min og jeg fortsetter att sveive sakte opp og da kveita tok i så var jeg klar og satte tilslaget hardt.

Det svarte tungt i dypet med flott flex i stanga min,fisken stanger litt men byr vel ikke opp til den store kampen og jeg sier til Eirik at fisken kjennes ut som en fisk rundt 20kg, og blir vel litt overrasket når den kjem opp i overflaten.  Eirik setter kroken vant i munnen på kveita innen fisken våkner til liv, og efter en liten brytekamp så må kveita slenge inn handduken, og årets første kveite er ett faktum.

Dagene i januar er korte, og efter noen få timer med ett par missede fisker gir vi oss og setter kursen hjem over og ved kaia så sløyes kveita og blir hode kappet,  og etterpå så veies fisken inn til  27,5 kg. Så fisken veide nok bortimot 32-33 kg når den blev fanget.

Kanskje ikke en blant de største men en flott start på det nye kveiteåret.

 

Tight Lines

 

Christer